Въпроси и отговори

Въпроси и отговори
1
Какво е Санитекс?

Въпроси и отговори : Санитекс е една от най-проспериращите компании за производство на тишу и тоалетна хартия на Балканския полуостров.


3
Какви продукти предлага Санитекс?

Санитекс е компания, чиято дейност е съсредоточена върху рециклиране и производство на различни продукти: тоалетна хартия, салфетки, санитарни кърпички, домакинска хартия, индустриална хартия, джъмбо рола, и др.


5
От къде мога да закупя продуктите на Санитекс?

Съвместно със Санитекс работят известни вериги, дистрибутори, също така заведения и хотели, които са една малка част от нашият огромен и сплотен колектив.

2
Къде е разположена компанията?

Компанията е разположена в Костинброд България, като заема територия от 30 000 м².


4
Могат ли местни производители да закупват продукция?

Санитекс продава джъмбо ролите си на местни и регионални производители на готова продукция, като всяка година разширява капацитета на производствените си мощности.


6
По какъв начин Санитекс се грижи за околната среда?

Санитекс произвежда хартия чрез щадящи околната среда технологии, които не замърсяват въздуха и водата. Това често става с цената на много усилия и значителни инвестиции от страна на производителите в този сектор. Рециклирането на хартия позволява да се намали отделянето в атмосферата на т. нар. „вредни газове“.


Историята на тоалетната хартия води началото си от II век от н.е. – тогава китайците я правели от сурова коприна.
В качеството на тоалетна хартия викингите използвали вълна, римляните – гъби, завързани за пръчки, а сред първите американски заселници с голям успех се ползвали царевичните кочани.
Първата „хартиена тоалетна хартия е произведена в Англия през 1880 г. Продавала се не на рола, а в кутии.
По време на операцията „Пустинна буря“ през 1991 г. за маскировка на танковете се използвала тоалетна хартия.
Нестандартна идея дал Майк Бартел – на тоалетната хартия да се печатат книги. Според него тоалетната е „идеалното място за четене“. Тези книги бяха представени на Международния панаир на книгата във Франкфурт.


Имате ли още въпроси? Свържете се с нас!


Пишете ни!